Receptbeskrivning
Chicken tikka masala
Ingredienser
för
Beskrivning
1. Mät upp riset och lägg det i dubbla mängden kallt vatten, 8 deciliter. Tillsätt kanelstång, några kardemummakärnor och lite gurkmeja. Salta lätt och låt det koka upp.
2. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.
3. Häll i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.
4. Raita: Strimla gurkan och blanda den med matlagningsyoghurten. Strimla myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera kycklingen tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd.
2. Bryn kycklingen i smör. Tillsätt vitlök och de hackade grönsakerna. Krydda med garam masala, koriander och ingefära.
3. Häll i grädden och tomatpurén. Smaka av med salt och peppar.
4. Raita: Strimla gurkan och blanda den med matlagningsyoghurten. Strimla myntan och blanda i. Smaka av med salt och peppar.
5. Servera kycklingen tillsammans med det kryddiga riset och raitan och eventuellt lite naanbröd.
Visningar: 541
Inlagt 2012-05-09 19:55:35

