Receptbeskrivning
Kreolskans gryta
Ingredienser
för
2 fläskfilé, 900 g
2 st kabanosser, eller andra starka korvar, 150 g
2 st röda paprikor
200 g syltlök, (ca 1 dl avrunnen)
200 g cornichons, eller ättisgurka (ca 1 dl avrunn
1 dl svarta oliver, gärna urkärnade
1 msk smör
2 krm svartpeppar
1.5 tsk salt
1 tsk mejram
1 st vitlöksklyfta
1.5 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
kokt ris, eventuellt kokt med lite saffran el
2 st kabanosser, eller andra starka korvar, 150 g
2 st röda paprikor
200 g syltlök, (ca 1 dl avrunnen)
200 g cornichons, eller ättisgurka (ca 1 dl avrunn
1 dl svarta oliver, gärna urkärnade
1 msk smör
2 krm svartpeppar
1.5 tsk salt
1 tsk mejram
1 st vitlöksklyfta
1.5 msk vetemjöl
5 dl vispgrädde
kokt ris, eventuellt kokt med lite saffran el
Beskrivning
1. Putsa fläskfilén och skär den i tjocka skivor som bultas lätt. Skär korven i bitar.
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. Klyv eventuellt urkärnade oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en stekgryta och ta upp den.
4. Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta, krydda med mejram, pressa ner vitlök och strö över mjölet.
5. Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden.
6. Koka grytan 5 min. Smaka av, späd eventuellt med gurkspad och bär den i triumf till bordet!
2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver. Klyv eventuellt urkärnade oliver.
3. Fräs snabbt upp korven i en stekgryta och ta upp den.
4. Bryn därefter fläskfilén. Peppra, salta, krydda med mejram, pressa ner vitlök och strö över mjölet.
5. Lägg tillbaka korven och blanda ner paprikan, syltlöken, gurkan, oliverna och grädden.
6. Koka grytan 5 min. Smaka av, späd eventuellt med gurkspad och bär den i triumf till bordet!
Visningar: 385
Inlagt 2012-05-09 19:55:17

