Receptbeskrivning

Tomatbruschetta med guacamole

Ingredienser för
2 st lantbröd, vitt, stora skivor
2 st knipplökar, små
8 st vitlök, klyftor, hela
2 tsk olivolja
1 msk råsocker
0.5 tsk salt
400 g cocktailtomater, på kvist
1 st avokado
1 st lök, liten färsk
1 krm salt
2 tsk lime, pressad
1 msk koriander, finhackad, färsk
1 st spansk peppar, finstrimlad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 225°. Lägg brödskivorna på en plåt eller ugnssäker form.2. Skär löken i klyftor och skala vitlöksklyftorna. Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök och vitlök utan att de tar färg, ca 1 min.3. Strö på socker och salt och låt sockret smälta. Blanda ner några delade cocktailtomater och låt dem steka med ca 1/2 min. Fördela blandningen på brödskivorna och ställ några tomater med kvisten kvar överst. Pensla dem med lite olivolja.4. Stek i ugnen ca 15 min eller tills tomaterna börjat få färg.5. Guacamole: Skala, kärna ur och skär avokadon i små bitar. Mosa bitarna med en gaffel och blanda med finhackad lök, salt, lime och koriander. Lägg upp i en skål och strö finstrimlad pepparfrukt överst.6. Servera tomatbruschettan varm med guacamole.

Visningar: 379
Inlagt 2012-05-10 10:43:24