Receptbeskrivning
Tacopaj
Ingredienser
för
Pajdeg
2 dl mjöl 75 g smör
3 dl kvarg
Fyllning
500 g färs 1 st krossade tomater
1 frp tacokrydda
1 st gul lök
1 st röd paprika
riven ost
salt och peppar
Beskrivning
Pajskal:
Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning:
Hacka den gula löken och paprikan. Fräs löken i pannan tills den är lätt genomskinlig. Lägg i färsen och låt det fräsa tillsammans 3 minuter. Tillsät krossade tomater och tacokrydda. Rör samman och lägg i parikan. Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i skalet och strö över riven oss. Grädda i ca 20 min.
Skär smöret i bitar och hacka ihop med mjölet. Tillsätt kesella och arbeta ihop en deg. Tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter (för 10 port). Nagga med gaffel och låt vila kallt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 200°C. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
Fyllning:
Hacka den gula löken och paprikan. Fräs löken i pannan tills den är lätt genomskinlig. Lägg i färsen och låt det fräsa tillsammans 3 minuter. Tillsät krossade tomater och tacokrydda. Rör samman och lägg i parikan. Smaka av med salt och peppar.
Häll fyllningen i skalet och strö över riven oss. Grädda i ca 20 min.
Visningar: 195
Inlagt 2012-05-10 18:16:37

