Receptbeskrivning
Lasagne original
Ingredienser
för
lasagneplattor
400 g nötfärs
1 frp krossade tomater (á 400g)
1 dl matlagningsgrädde
1 st paprika
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk ketchup
1 msk sweet chili sauce
1 tsk paprikakrydda
1 msk mjöl
salt och peppar
2 msk mjöl
mjölk (tills önskad konsistens)
salt och peppar
400 g nötfärs
1 frp krossade tomater (á 400g)
1 dl matlagningsgrädde
1 st paprika
1 st lök
1 st vitlöksklyfta
1 msk ketchup
1 msk sweet chili sauce
1 tsk paprikakrydda
1 msk mjöl
salt och peppar
Bechamelsås
1 msk smör 2 msk mjöl
mjölk (tills önskad konsistens)
salt och peppar
Garnering
riven ost Beskrivning
Köttfärs:
Hacka löken och skiva paprikan.
Fräs löken tills den är lätt genomskinlig, ha i färsen och fräs 3-4 min. Pressa i vitlöken och lägg i mjölet, rör om ordentligt och låt puttra några minuter. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, ketchup, sweet chili dauce, paprikakrydda och matlagningsgrädde. Låt sjuda 5 min och lägg till sist i paprikan.
Bechamelsås:
Smält smöret och ha i mjölet, vispa samman. Tillsätt därefter lite mjölt i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar. När såsen uppnåt önskad konsistens smaka av med salt och peppar.
Varva sedan köttfärssås, bechamelsås och lasagneplattor, avsluta med bechamelsås och grädda i ugnen 20 min, ta ut formen och lägg på den rivna osten, grädda ytterligare 10-15 min.
Servera tillsammans med en sallad.
Hacka löken och skiva paprikan.
Fräs löken tills den är lätt genomskinlig, ha i färsen och fräs 3-4 min. Pressa i vitlöken och lägg i mjölet, rör om ordentligt och låt puttra några minuter. Tillsätt sedan de krossade tomaterna, ketchup, sweet chili dauce, paprikakrydda och matlagningsgrädde. Låt sjuda 5 min och lägg till sist i paprikan.
Bechamelsås:
Smält smöret och ha i mjölet, vispa samman. Tillsätt därefter lite mjölt i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar. När såsen uppnåt önskad konsistens smaka av med salt och peppar.
Varva sedan köttfärssås, bechamelsås och lasagneplattor, avsluta med bechamelsås och grädda i ugnen 20 min, ta ut formen och lägg på den rivna osten, grädda ytterligare 10-15 min.
Servera tillsammans med en sallad.
Visningar: 321
Inlagt 2012-05-10 18:22:12

