Receptbeskrivning

Köttbullar med makaroner

Ingredienser för
4 prt makaroner
Bullarna
500 g nötfärs
1 st lök
1 st ägg
1 dl mjölk
4 msk ströbröd
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Snabb stuvning
1 msk smör
2 msk mjöl
mjölk
1 tsk paprikakrydda
salt
svartpeppar
Klassisk stuvning
1 l mjölk
1 tsk salt
peppar
muskotnöt


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Köttbullar:
Låt ströbrödet svälla med mjölken i ca 5 min. Hacka och fräs löken tills den börjar bli genomskinlig. Blanda den frästa löken med färsen, ägget, ströbrödet, salt och peppar. Forma till bollar och stek i panna tills de får en fin yta, lägg sedan alla bullarna på en plåt och stek färdigt i ugnen ca 20 min på 200 grader.

Snabbstuvning:
Koka pastan som vanligt enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret i en kastrull och ha i mjölet, vispa samman till en massa. Tillsätt därefter lite mjölk i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar. Fortsätt tillsätta mjölk till såsen är lagom tjock. Ha i paprikakryddan och smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med makaronerna.

Klassisk stuvning:
Koka upp mjölken. Tillsätt salt och makaroner. Koka på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka. Rör om försiktigt några gånger. Smaksätt med peppar, ev riven muskotnöt och salt.

Visningar: 148
Inlagt 2012-05-10 20:27:56