Receptbeskrivning
Falukorv med stuvade makaroner
Ingredienser
för
500 g falukorv
4 prt makaroner
2 msk mjöl
mjölk
1 tsk paprikakrydda
salt
svartpeppar
1 tsk salt
peppar
muskotnöt
4 prt makaroner
Snabb stuvning
1 msk smör 2 msk mjöl
mjölk
1 tsk paprikakrydda
salt
svartpeppar
Klassisk stuvning
1 l mjölk 1 tsk salt
peppar
muskotnöt
Beskrivning
Skiva falukorven i ca 1 cm tjocka skivor och gör ett snitt i kanten på varje skiva. Stek i olja i panna.
Snabbstuvning:
Koka pastan som vanligt enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret i en kastrull och ha i mjölet, vispa samman till en massa. Tillsätt därefter lite mjölk i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar. Fortsätt tillsätta mjölk till såsen är lagom tjock. Ha i paprikakryddan och smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med makaronerna.
Klassisk stuvning:
Koka upp mjölken. Tillsätt salt och makaroner. Koka på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka. Rör om försiktigt några gånger. Smaksätt med peppar, ev riven muskotnöt och salt.
Snabbstuvning:
Koka pastan som vanligt enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret i en kastrull och ha i mjölet, vispa samman till en massa. Tillsätt därefter lite mjölk i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar. Fortsätt tillsätta mjölk till såsen är lagom tjock. Ha i paprikakryddan och smaka av med salt och peppar.
Blanda såsen med makaronerna.
Klassisk stuvning:
Koka upp mjölken. Tillsätt salt och makaroner. Koka på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka. Rör om försiktigt några gånger. Smaksätt med peppar, ev riven muskotnöt och salt.
Visningar: 862
Inlagt 2012-05-10 18:29:54

