Receptbeskrivning

Linsbullar med potatis & brunsås

Ingredienser för
15 st potatisar
Bullar
3 dl linser (okokta)
1 st lök
1 st Ägg
1 dl ströbröd
1 msk sweet chili sauce el. örter
salt och peppar
Brunsås
1 msk smör
2 msk mjöl
1 dl matlagningsgrädde
mjölk
paprikakrydda
colorit soja
salt och svartpeppar


  35 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skala och koka potatisen i ca 20 min.

Bullar:
Koka linserna tills de är mjuka. När linserna kokat klart pressa ur överflödigt vatten. Hacka löken och fräs den i stekpanna tills den är lätt genomskinlig. Blanda linser, lök, ägg och kryddor, rör sedan samma till en jämn massa. Tillsätt sedan ströbröd och låt stå 5-10 minuter för att svälla. Rulla linssmeten till bollar och stek i smör eller olja i het panna.

Brunsås:
Smält smöret, ha i mjölet och vispa samman till en massa. Tillsätt mjölk och vispa under tiden till en jämn sås. Rör ner matlagningsgrädde för att få en krämig sås, smaksätt med kryddorna och ha i en skvätt colorit soja för att få en fin brun färg.

Visningar: 230
Inlagt 2012-05-10 18:35:08