Receptbeskrivning

Falukorv med potatis och brunsås

Ingredienser för
600 g falukorv
15 st potatisar , medelstora
Brunsås
10 g smör
2 msk mjöl
1 dl matlagningsgrädde
mjölk
paprikakrydda
colorit soja
salt
svartpeppar


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning

Skala och koka potatisen i ca 20 min.
Skär korven i ca 15 mm tjocka skivor samt gör ett litet snitt i kanten på vardera skiva och stek i stekpanna.

Sås:
Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölet. Vispa ihop till en massa.
Tillsätt lite mjölk i taget och vispa samtidigt för att undvika klumpar.Tillsätt grädden och fortsätt tillsätta mjölk tills såsen fått önskad konsistens. Smaksätt med salt, peppar och paprikakrydda. Droppa i några droppar colorit soja och rör om tills såsen är brun.

Visningar: 812
Inlagt 2012-05-10 21:06:09