Receptbeskrivning

Ädelostgratinerad fläskfilé

Ingredienser för
600 g fläskfilé
örtsalt
paprikapulver
svartpeppar
1 dl grönsaksbuljong
1 st gul lök
200 g champinjoner
1 msk mjöl
2 dl matlagningsgrädde
100 g ädelsost
1 msk sherry (alternativt)
300 g broccolibuketter


  40 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Skär köttet i cm-tjocka skivor. Bryn och krydda.
Häll på buljong och låt puttra några min. Lägg köttet i en gratängform. Spara skyn. Hacka löken och skiva champinjonerna. Fräs det.

Strö över mjöl och späd med sky och grädde. Blanda i ca hälften av ädelosten ( jag brukar ha i hela i såsen).
Låt puttra ihop några min.

Tillsätt sherryn om du vill ha det i. Förväll broccolin ca 3 min. Lägg den sen på köttet. Smaka av såsen och häll den över. Smula resten av osten ovanpå.

Gratinera i 225 grader, 15-20 min. Denna rätt passar både med ris, pasta eller potatis till.

Visningar: 464
Inlagt 2012-05-17 09:53:29