Receptbeskrivning
Hel ugnsbakad lax med pesto och pinjenötter
Ingredienser
för
900 g lax
0.5 tsk salt
4 msk pesto
0.75 dl crème fraiche mager
70 g pinjenötter
0.5 tsk salt
4 msk pesto
0.75 dl crème fraiche mager
70 g pinjenötter
Beskrivning
Sätt ugnen på 180 grader. Rosta nötterna i en torr teflonpanna. Lägg laxfilén med skinnsidan nedåt i en ugnsform. Salta lätt.
Blanda ihop pesto och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.
Blanda ihop pesto och creme fraiche. Smaka av med salt och peppar och bred över fisken. Stek i ugnen i cirka 15 minuter för rosa kärna och 25 minuter för helt genomstekt. Strö över pinjenötterna.
Visningar: 466
Inlagt 2012-05-17 09:50:11