Receptbeskrivning

Moussaka á la GI

Ingredienser för


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1.
Värm ugnen till 175 grader.


2.
Skölj och ansa auberginerna. Skär av ändarna och skiva dem på längden i skivor som är en knapp centimeter tjocka.


3.
Stek skivorna gyllenbruna i en stekpanna med olivolja.


4.
Skala och hacka lökarna fint. Stek löken mjuk och gyllengul i olivolja. Lägg över löken i en gryta.


5.
Bryn köttfärsen i omgångar och lägg över i grytan tillsammans med löken. Tillsätt tomatpurén och krydda med salt och nymalen svartpeppar. Koka upp och rör om ordentligt.


6.
Smörj en ugnsfast form. Varva aubergineskivor, parmesan och köttfärs i formen.


7.
Vispa upp ägget, blanda det med grädden och slå blandningen över moussakan.


8.
Grädda moussakan i ugnen i cirka 45 minuter-1 timme, beroende på hur hög och vid formen är. Eventuellt kan du täcka med aluminiumfolie på slutet för att moussakan inte ska få för mycket färg.

Visningar: 516
Inlagt 2012-05-13 16:44:51