Receptbeskrivning
Tonfisk marrakech
Ingredienser
för
1 dl röda linser
1 clementin
1 färskt fikon
1 bit färsk tonfisk
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
1 kruka koriander
1 tsk spiskummin
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 msk pistagenötter
1 msk olivolja
1 citron (saften)
1 clementin
1 färskt fikon
1 bit färsk tonfisk
1 vitlöksklyfta
1 msk flytande honung
1 msk olivolja
1 kruka koriander
1 tsk spiskummin
flingsalt
svartpeppar från kvarn
2 msk pistagenötter
1 msk olivolja
1 citron (saften)
Beskrivning
1. Skölj och koka linserna i välsaltat vatten, cirka 4 minuter
2. Skala och skiva clementinen, klyfta fikonet
3. Marinera fisken med hackad vitlök, honung, olja, hackad koriander och kryddor
4.Stek eller grilla tonfisken, gärna så att den har en rå kärna i mitten
5. Blanda linser, frukt, nötter och olja med citronsaft. Krydda med salt och peppar.
2. Skala och skiva clementinen, klyfta fikonet
3. Marinera fisken med hackad vitlök, honung, olja, hackad koriander och kryddor
4.Stek eller grilla tonfisken, gärna så att den har en rå kärna i mitten
5. Blanda linser, frukt, nötter och olja med citronsaft. Krydda med salt och peppar.
Visningar: 928
Inlagt 2012-05-11 18:30:11

