Receptbeskrivning
Leilas morotskaka
Ingredienser
för
3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 nypa salt
1 dl solrosolja
4 dl rårivna morötter
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime (skalet)
100 g philadelphiaost
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 nypa salt
1 dl solrosolja
4 dl rårivna morötter
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 lime (skalet)
100 g philadelphiaost
Beskrivning
Kakan
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. LÃ¥t kakan svalna
Cream Cheese Lime Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
1. Vispa alla ingredienser krämigt.
2. Bred frostingen över kakan
1. Sätt ugnen på 150 grader
2. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt
3. Blanda alla torra ingredienser och vänd ner dem i äggsmeten
4. Tillsätt solrosolja och rårivna morötter
5. Fyll smeten i en smord och bröad kakform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
6. Grädda i mitten av ugnen i cirka 55 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
7. LÃ¥t kakan svalna
Cream Cheese Lime Frosting
60 g mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Skal av 1 lime
100 g philadelphiaost
1. Vispa alla ingredienser krämigt.
2. Bred frostingen över kakan
Visningar: 494
Inlagt 2012-05-11 18:50:24

