Receptbeskrivning

Spenatpaj med fårost

Ingredienser för
Pajdeg
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
0.5 dl matfett flytande
1 dl mjölk
Fyllning
250 g spenat fryst
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
10 st soltorkade tomater marinerade
0.5 dl basilika färsk
100 g fårost
2 st ägg
2 dl mjölk
1.5 dl riven ost 17%
0.5 tsk salt
peppar


  40 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.
2. Tina spenaten lite och skär den grovt. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.
3. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet.
4. Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten.
5. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.


Visningar: 484
Inlagt 2011-09-12 21:26:23