Receptbeskrivning

Kycklingbiffar med kokosris

Ingredienser för
1 dl kokosflingor
500 g kycklinglårfilé
1 tsk kardemumma hela frön
1 ägg
1 dl ströbröd
1 tsk salt
smör eller olja till stekning
3 dl basmatiris
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
en nypa salt
4 limeblad (kan uteslutas)
mangochutney
limeklyftor


  30 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Om du har tid: Låt kokosflingorna dra i lite mjölk 20 minuter eller mer.

2. Kokosris: Måtta upp ris, kokosmjölk, vatten och salt i en kastrull. Tryck ner limebladen. Koka som vanligt ris fast gärna på något lägre värme, knappt 20 minuter eller tills riset absorberat all vätska.

3. Gör under tiden biffarna: Kör lårfiléerna till medelgrov färs i din matberedare.

4. Rosta kardemumman någon minut i torr panna tills den doftar och krossa den sedan i mortel. Rör ihop kycklingfärs, kardemumma,
ägg, ströbröd, salt och urkramade kokosflingor.

5. Forma färsen till trinda biffar och stek gyllene på båda sidor i lite smör eller olja. Lägg därefter lock på stekpannan och låt gå klart på låg värme, ca 10 minuter.

6. Servera kycklingbiffarna med kokosris, mango chutney och limeklyftor.

Visningar: 673
Inlagt 2012-05-11 19:55:58