Receptbeskrivning
Lax på spenatbädd
Ingredienser
för
1 msk olivolja
400 g spenat (färsk)
4 st laxfilé (á 140 g)
3 dl matlagningsgrädde
2 msk vitvinsvinäger
100 g chèvreost
1 tsk salt
vitpeppar
2 burk kidneybönor
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
salt och peppar
400 g spenat (färsk)
4 st laxfilé (á 140 g)
3 dl matlagningsgrädde
2 msk vitvinsvinäger
100 g chèvreost
1 tsk salt
vitpeppar
2 burk kidneybönor
1 msk olivolja
1 tsk vinäger
salt och peppar
Beskrivning
1. Sätt ugnen på 200 grader. Ta fram en rymlig ugnssäker form och häll olivolja i botten. Skölj spenaten och ta bort de grövsta stjälkarna. Koka upp vatten i en stor kastrull och lägg i spenaten. Låt den ligga i max 1/2 minut. Ta upp den och skölj i ett durkslag med iskallt vatten. Låt spenaten rinna av och lägg den i formen. Lägg laxen ovanpå spenaten. Strö over salt och lite vitpeppar.
2. Blanda matlagningsgrädde med vinäger och häll den över spenaten. Smula chèvreosten ovanpå laxen och låt den stå i ugnen 10-15 minuter.
3. Skölj bönorna och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar i en skål.
2. Blanda matlagningsgrädde med vinäger och häll den över spenaten. Smula chèvreosten ovanpå laxen och låt den stå i ugnen 10-15 minuter.
3. Skölj bönorna och blanda med olivolja, vinäger, salt och peppar i en skål.
Visningar: 636
Inlagt 2012-05-17 09:42:17