Receptbeskrivning

Kyckling med dijonsenap och basilika

Ingredienser för
4 prt basmatiris
600 g kycklingfilé
2 st vitlöksklyftor
1 msk olivolja
3 dl hönsbuljong
2 dl matlagningsgrädde
2 msk dijonsenap
salt och peppar
majsstärkelse
1 kruka basilika


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.

Strimla kycklingen. Skala och finhacka vitlöken.
Bryn kycklingen i olivoljan, tillsätt vitlöken och fräs med den. Tillsätt buljong, matlagningsgrädde och senap. Koka sakta 5-6 minuter. 

Plocka och hacka basilikan, tillsätt basilikan och smaksätt med salt och peppar. Red av grytan med lite majsstärkelse utrört med vatten.
Servera grytan med ris.


För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja eller risalternativ.

Visningar: 625
Inlagt 2012-05-17 08:12:03