Receptbeskrivning

Basilikadoftande kyckling i ugn med tomatsallad

Ingredienser för
450 g kycklinglårfilé
100 g soltorkade tomater
rivet skal från 1/2 citron
1 msk citronjuice (färskpressad)
2 dl crème fraiche
1 tsk salt
2 krm peppar
250 g haricots verts
300 g pasta (gärna fusilli)
Tomatsallad
2 st tomater
1 st gul lök
1 kruka basilika
1 tsk balsamvinäger
1 msk olivolja
1 krm salt
1 krm peppar


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.

Skär kycklingen i mindre bitar och de soltorkade tomaterna i strimlor. Riv skalet av citronen och pressa ut juice. Blanda kycklingbitar, soltorkade tomater, citronskal, citronjuice och crème fraiche i en ugnssäker form. Krydda med salt och peppar.

Tillaga kycklingen mitt i ugnen ca 25 minuter, tills den är genomstekt. Tillsätt haricots verts när ca 5 minuter av tillagningstiden återstår. Koka under tiden pastan enligt anvisning på förpackningen och gör tomatsalladen.

Tomatsallad: Skär tomaterna i skivor eller mindre bitar. Skala och finhacka löken. Grovhacka basilikabladen. Blanda tomater, lök och hälften av basilikabladen i en skål. Häll på en dressing av vinäger, olja, salt och peppar.

Strö resten av basilikan över kycklingen och servera den med nykokt pasta och tomatsallad.

För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: ersätt crème fraiche med mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).

Visningar: 543
Inlagt 2012-05-17 07:58:50