Receptbeskrivning
Kyckling med het dillsås
Ingredienser
för
1 st gul lök
1 st morot
550 g kycklingfilé
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (á 165ml)
1 msk ättiksprit
2 msk sweet chilisås
0.5 tsk salt
1 dl hackad dill
1 st morot
550 g kycklingfilé
2 msk smör
3 msk vetemjöl
5 dl vatten
1 st hönsbuljongtärning
1 burk kokosmjölk (á 165ml)
1 msk ättiksprit
2 msk sweet chilisås
0.5 tsk salt
1 dl hackad dill
Beskrivning
Skala och skiva lök och morot tunt. Skär kycklingen i 2 cm breda strimlor.
Stek kyckling, lök och morot i smör i 3-4 minuter. Strö över mjölet.
Tillsätt vatten och buljongtärning. Rör om. Låt koka ca 5 minuter.
Blanda i kokosmjölk, ättika, sweet chilisÃ¥s och salt. Tillsätt dillen strax före servering. Servera med pressad potatis.Â
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: red med majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Stek kyckling, lök och morot i smör i 3-4 minuter. Strö över mjölet.
Tillsätt vatten och buljongtärning. Rör om. Låt koka ca 5 minuter.
Blanda i kokosmjölk, ättika, sweet chilisÃ¥s och salt. Tillsätt dillen strax före servering. Servera med pressad potatis.Â
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongtärningen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: red med majsstärkelse, Maizena, i stället för vetemjöl.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.
Visningar: 641
Inlagt 2012-05-17 07:55:11

