Receptbeskrivning
Kyckling med purjolök, soja och honung
Ingredienser
för
ris
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 dl vatten
3 msk honung
2 dl soja
salt
svartpeppar
4 kycklingfiléer
1 msk smör eller margarin
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 dl vatten
3 msk honung
2 dl soja
salt
svartpeppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 150˚C.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Bryn kycklingen i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72˚C.
Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i oljan i 1 minut, tillsätt purjolöken, fortsätt fräsa i några minuter. Tillsätt soja och vatten och koka i ett par minuter. Tillsätt honungen och koka upp.
Servera kycklingen med ris och purjolök.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
Bryn kycklingen i matfettet, krydda med salt och peppar. Lägg dem i en ugnssäker form. Sätt formen mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills kycklingens innertemperatur är 72˚C.
Ansa, skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlöken i oljan i 1 minut, tillsätt purjolöken, fortsätt fräsa i några minuter. Tillsätt soja och vatten och koka i ett par minuter. Tillsätt honungen och koka upp.
Servera kycklingen med ris och purjolök.
För alla
Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.
Visningar: 468
Inlagt 2012-05-11 21:36:50