Receptbeskrivning

Kolatårta

Ingredienser för
300 g sötmandel
4 dl dansukker råsocker flor
6 st äggvita(or)
4 dl dansukker råsocker flor
2.5 dl vispgrädde
6 st äggula(or)
150 g smör osaltat
200 g choklad, ljus


  1 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
15-20 bitar

1. Rosta mandeln i torr stekpanna. Hacka eller mal mandeln. Vispa äggvitan och råsockret kraftigt med elvisp i minst 10 minuter. Tillsätt mandeln. Häll smeten i en smord och mjölad form med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i 175° i 30-40 minuter.

2. Blanda florsocker, grädde och äggulor i en kastrull och sjud under omrörning tills det tjocknat. Bryt chokladen i bitar och blanda ner i krämen. Tillsätt smöret och rör tills allt är smält.

3. Låt kallna. Bred eller spritsa krämen på bottnen.

Servera gärna fräscha bär eller frukt till tårtan.


Visningar: 506
Inlagt 2012-05-12 16:39:54