Receptbeskrivning

Kola- och pekannötsdröm

Ingredienser för
2 st ägg
2 dl strösocker
125 g nötter blandade (valnötter pekannötter)
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 dl kokosflingor
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 dl vispgrädde
physalis
jordgubbar
carambole
kiwi(s)
passionsfrukt(er)
fikon


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
12 bitar

1. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Mixa nötterna fint och blanda med mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Tillsätt sist mjölken.

2. Smörj en 1 liters kakform med hål i mitten, häll kokosflingor längst kanterna. Häll i smeten och grädda i 30 minuter. Låt svalna i formen.

3. Kolatäcke: Smält smör och socker i en kastrull. Sikta ner kakaon, häll i grädden och koka till en tjock smet under omrörning. Låt krämen svalna innan den läggs ovanpå tårtan. När kolatäcket svalnat dekoreras tårtan med frukt och bär.


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 155
Inlagt 2012-05-13 10:43:55