Receptbeskrivning
Kola- och pekannötsdröm
Ingredienser
för
2 st ägg
2 dl strösocker
125 g nötter blandade (valnötter pekannötter)
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 dl kokosflingor
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 dl vispgrädde
physalis
jordgubbar
carambole
kiwi(s)
passionsfrukt(er)
fikon
2 dl strösocker
125 g nötter blandade (valnötter pekannötter)
1.5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
1 dl kokosflingor
100 g smör
2 dl strösocker
1 dl kakao
1 dl vispgrädde
physalis
jordgubbar
carambole
kiwi(s)
passionsfrukt(er)
fikon
Beskrivning
12 bitar
1. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Mixa nötterna fint och blanda med mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Tillsätt sist mjölken.
2. Smörj en 1 liters kakform med hål i mitten, häll kokosflingor längst kanterna. Häll i smeten och grädda i 30 minuter. Låt svalna i formen.
3. Kolatäcke: Smält smör och socker i en kastrull. Sikta ner kakaon, häll i grädden och koka till en tjock smet under omrörning. Låt krämen svalna innan den läggs ovanpå tårtan. När kolatäcket svalnat dekoreras tårtan med frukt och bär.
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Kakan: Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Mixa nötterna fint och blanda med mjöl, bakpulver, vaniljsocker och rör ner i äggblandningen. Tillsätt sist mjölken.
2. Smörj en 1 liters kakform med hål i mitten, häll kokosflingor längst kanterna. Häll i smeten och grädda i 30 minuter. Låt svalna i formen.
3. Kolatäcke: Smält smör och socker i en kastrull. Sikta ner kakaon, häll i grädden och koka till en tjock smet under omrörning. Låt krämen svalna innan den läggs ovanpå tårtan. När kolatäcket svalnat dekoreras tårtan med frukt och bär.
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 248
Inlagt 2012-05-13 08:43:55






30 min