Receptbeskrivning

Choklad och hasselnötstårta (glutenfri)

Ingredienser för


  1 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Till 1 kaka

300 g hela hasselnötter
300 g mörk kvalitets choklad 70 %
1 msk kakao av god kvalitet
200 g mjukt smör
1 1/2 dl strösocker
6 ekologiska ägg
ett par droppar citron
smör till formen
Florsocker att pudra på kakan vid servering

Valfritt: Ätliga blommor och sidenband till garnering

1. Sätt ugnen på 175 grader, varmluft.
2. Mixa nötterna till ett fint pulver i en matberedare.
3. Bryt 200 gram av chokladen i bitar och kör den i mixern tillsammans med nötterna.
4. Tillsätt kakao, smör och socker och mixa krämigt.
5. Separera äggen och tillsätt äggulan i smörsmeten och mixa.
6. Vispa upp vitorna i en torr och ren bunke till ett hårt skum tillsammans med 5 droppar citronsaft.
7. Vänd försiktigt ihop äggvitan med chokladsmeten, lite i taget.
8. Fyll smeten i en smord kakform av teflon med löstagbara kanter, bryt den resterande chokladen i bitar och stick ner dem i kakan.
9. Baka tårtan i mitten av ugnen i cirka 30 minuter, prova med sticka. Tänk på att chokladbitarna kommer att kladda av sig på stickan, trots att kakan är färdig.

Av: Leila Lindholm

Visningar: 153
Inlagt 2012-05-13 10:51:13