Receptbeskrivning

Kyckling i gräddig spenatsås

Ingredienser för
600 g kycklingfilé
125 g schalottenlök
250 g champinjoner
360 g tagliatelle
250 g spenat
0.5 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
90 g soltorkade tomater
1 msk vetemjöl
3 dl mjölk
1 dl grädde


  25 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
1. Tina 250g spenat och krama ur vätskan.
2. Finhacka 125g schalottenlök och skär 250g champinjoner i klyftor. Strimla 600g kycklingfilé tungt.
3. Koka ca 360g tagiatelle.
4. Ta fram en rymlig stekpanna eller en traktörpanna och stek kycklingen i lite olja. Krydda med 0,5 tsk salt och 2krm svartpeppar. För kycklingen åt sidan i pannan och fräs lök, champinjoner och pressa ner 1 vitlöksklyfta.
5. Strimla 90g soltorkade tomater. Tillsätt tomatstrimlorna och bladspenaten. Pudra över 1msk vetemjöl. Häll på 3dl mjölk och 1dl grädde. Låt allt koka ihop under omkörning några minuter.
6. Servera med den nykokta pastan och lite sallad.

Smaklig måltid!

Visningar: 575
Inlagt 2012-05-13 18:42:57