Receptbeskrivning
Fiskgryta Smögen
Ingredienser
för
Beskrivning
1.
Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.
2.
Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
3.
Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg.
4.
Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.
5.
Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.
6.
Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar.
7.
Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart.
Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.
2.
Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.
3.
Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg.
4.
Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.
5.
Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.
6.
Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar.
7.
Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart.
Visningar: 629
Inlagt 2012-05-13 17:11:54

