Receptbeskrivning

Fiskgryta Smögen

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1.
Skala potatisen och löken och skär dem i sockerbitstora tärningar.


2.
Skålla tomaterna i kokhett vatten och skala dem. Skär tomaterna och övriga grönsaker i tärningar.


3.
Fräs potatis, fänkål och lök i smör i en stor kastrull på svag värme i 3 minuter. De ska inte ta färg.


4.
Blanda ner paprika- och tomattärningar. Tillsätt curry och saffran och låt kryddorna fräsa med någon min.


5.
Späd med vin och buljong och låt sjuda i några minuter.


6.
Vispa ner mjölken så att den blandar sig väl med buljongen. Smaka av med salt och cayennepeppar.


7.
Lägg i fisken delad i 2-3 centimeter stora bitar och sjud den några minuter. Strö över dill och persilja och servera omedelbart.

Visningar: 346
Inlagt 2012-05-13 19:11:54