Receptbeskrivning
Gulaschsoppa
Ingredienser
för
2 st lök
2 st röd paprika
3 msk tomatpuré
1 st vitlöksklyfta(or)
0.5 tsk kummin, malen
1 l vatten
2 oxbuljong
4 st potatis(ar) medelstora
1 cayennepeppar
300 g ryggbiff
2 msk matolja
2 st röd paprika
3 msk tomatpuré
1 st vitlöksklyfta(or)
0.5 tsk kummin, malen
1 l vatten
2 oxbuljong
4 st potatis(ar) medelstora
1 cayennepeppar
300 g ryggbiff
2 msk matolja
Beskrivning
1. Putsa bort eventuella senor och skär köttet i små tärningar. Finhacka löken och paprikan.
2. Bryn köttet i matolja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.
3. Klicka i vitlök och tomatblandningen i en gryta med köttet och ställ åt sidan.
4. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka under lock i 20 minuter.
5. Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera soppan med ett rustikt bröd.
2. Bryn köttet i matolja, salta och peppra en aning och tillsätt lök och paprika efter ett tag. Krossa vitlöken tillsammans med kummin i en mortel, blanda i tomatpurén och cayennepeppar.
3. Klicka i vitlök och tomatblandningen i en gryta med köttet och ställ åt sidan.
4. Koka upp vattnet och lös upp buljongtärningarna i det heta vattnet. Häll hälften av buljongen över köttblandningen och koka under lock i 20 minuter.
5. Skala och hacka potatisen grovt. Tillsätt potatisen och resten av buljongen och koka under lock i ytterligare 30 minuter. Smaka av med salt och peppar.
6. Servera soppan med ett rustikt bröd.
Visningar: 569
Inlagt 2012-05-13 17:12:47

