Receptbeskrivning

Jordärtskockssoppa

Ingredienser för
450 g jordärtskocka(or)
2 st potatis(ar)
citronsaft några droppar
1 st schalottenlök(ar)
1 msk smör
8 dl grönsaksbuljong (eller hönsbuljong)
0.5 dl vitt vin
1 dl grädde ca
salt och svartpeppar
timjan färsk


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Förrätt tilll 6 personer eller huvudrätt till 4 personer.

1. Skär av småknölarna på jordärtskockorna, skala dem och potatisarna och skär i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med några droppar citron så de inte blir bruna.

2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt bitarna av skockor och potatis.

3. Häll i buljong och koka tills potatis och skockor är mjuka, cirka 10–15 minuter.

4. Mixa med stavmixer och späd med vin och grädde. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter. Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist.

Recept: Milena Bergquist


Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix

Visningar: 321
Inlagt 2012-05-13 19:15:50