Receptbeskrivning
Jordärtskockssoppa
Ingredienser
för
450 g jordärtskocka(or)
2 st potatis(ar)
citronsaft några droppar
1 st schalottenlök(ar)
1 msk smör
8 dl grönsaksbuljong (eller hönsbuljong)
0.5 dl vitt vin
1 dl grädde ca
salt och svartpeppar
timjan färsk
2 st potatis(ar)
citronsaft några droppar
1 st schalottenlök(ar)
1 msk smör
8 dl grönsaksbuljong (eller hönsbuljong)
0.5 dl vitt vin
1 dl grädde ca
salt och svartpeppar
timjan färsk
Beskrivning
Förrätt tilll 6 personer eller huvudrätt till 4 personer.
1. Skär av småknölarna på jordärtskockorna, skala dem och potatisarna och skär i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med några droppar citron så de inte blir bruna.
2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt bitarna av skockor och potatis.
3. Häll i buljong och koka tills potatis och skockor är mjuka, cirka 10–15 minuter.
4. Mixa med stavmixer och späd med vin och grädde. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter. Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist.
Recept: Milena Bergquist
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
1. Skär av småknölarna på jordärtskockorna, skala dem och potatisarna och skär i bitar. Lägg bitarna i kallt vatten med några droppar citron så de inte blir bruna.
2. Hacka lök och fräs den mjuk i smör i en kastrull. Tillsätt bitarna av skockor och potatis.
3. Häll i buljong och koka tills potatis och skockor är mjuka, cirka 10–15 minuter.
4. Mixa med stavmixer och späd med vin och grädde. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt småkoka under lock i cirka 5 minuter. Häll upp i skålar och dekorera med en timjankvist.
Recept: Milena Bergquist
Foto: Jurek Holzer/Svenska Dagbladet/Scanpix
Visningar: 626
Inlagt 2012-05-13 17:15:50

