Receptbeskrivning

Stekt spätta med remouladyoghurt

Ingredienser för
800 g rödspätta
900 g potatis
0.5 dl vetemjöl
salt och peppar
2 msk smör
Remoulad
1 burk pickles
2 dl matyoghurt
2 msk dill hackad
1 gurka


  30 min
 SvÃ¥righet: Lätt
Beskrivning
Tina rödspättan.
Tvätta och koka potatisen. Blanda mjölet med 1 tsk salt och 1 krm peppar.
Låt picklesen rinna av och skär den i mindre bitar. Blanda matyoghurt med pickles och dill. Smaksätt med salt och peppar.
Vänd fisken i mjölblandningen och stek den i matfettet enligt anvisningen på förpackningen.
Skala och kärna ur gurkan och skär dem i stavar.
Servera spättan med remouladyoghurt, potatis och gurka.

För alla
Rätten är fri från ägg.
Glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri finmix eller pofiber.
Laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri matyoghurt.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut yoghurten mot sour supreme (innehåller soja).
 

Visningar: 585
Inlagt 2011-09-12 19:53:47