Receptbeskrivning
Ingredienser för
16 formfranska
dillkvist(ar)
1 st gul lök(ar)
smör till stekning
2 msk ketchup
10 st ansjovisfilé(er)
1 msk dill finskuren
salt och vitpeppar
1 st röd lök(ar)
10 st ansjovisfilé(er)
1 msk gräslök finskuren
4 msk färskost
salt och vitpeppar


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
32 snittar:

1. Fyllning 1: Skala och hacka löken. Stek den gyllenbrun i smör i en stekpanna på medelvärme. Ta av pannan från värmen och rör i ketchupen. Låt svalna.
2. Finhacka ansjovisen och rör ihop med lökblandning och dill. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor ovanpå och tryck till lätt.
3. Fyllning 2: Skala och finhacka rödlöken. Finhacka ansjovisen. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Smaka av med salt och peppar.
4. Bred fyllningen på 4 skivor formfranska och lägg ytterligare 4 skivor ovanpå och tryck till lätt.
5. Kantskär smörgåsarna och dela dem i fyra mindre bitar vardera. Stek dem frasiga och gyllene på båda sidor i smör i en stekpanna.

Ur Mannerströms julkokbok
Recept: Leif Mannerström, Karl-Magnus Edberg och Katja Palmdahl.
Foto: Tomas Yeh

Visningar: 137
Inlagt 2012-05-13 19:44:06