Receptbeskrivning
Kärleksmums
Ingredienser
för
150 g smör
2 ägg
2.5 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk kakaopulver
1.5 dl mjölk
4.5 dl vetemjöl
50 g smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakopulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1.5 dl kokosflinger
2 ägg
2.5 dl strösocker
3 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
3 msk kakaopulver
1.5 dl mjölk
4.5 dl vetemjöl
50 g smör
3 msk starkt kaffe
1 msk kakopulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl florsocker
1.5 dl kokosflinger
Beskrivning
KÄRLEKSMUMS SMET
1. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsplåt med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett ströbröd eller kokosflingor alternativt klätt hela formen med bakplåtspapper
2. Smält smöret och låt svalna
3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp
4. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop med elvisp.
5. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. Vispa ihop till en jämn smet med elvisp på låg hastighet
6. Häll och bred ut smeten i formen
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren
GLASYR:
1. Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker
2. Vispa till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm
3. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna
SERVERING:
Skär kärleksmums i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat
1. Sätt på ugnen på 225°C. Ta fram en ugnsplåt med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett ströbröd eller kokosflingor alternativt klätt hela formen med bakplåtspapper
2. Smält smöret och låt svalna
3. Knäck äggen och tillsätt socker i en bunke. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp
4. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vispa snabbt ihop med elvisp.
5. Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta smöret. Vispa ihop till en jämn smet med elvisp på låg hastighet
6. Häll och bred ut smeten i formen
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225°C i 10-15 minuter. Gör under tiden glasyren
GLASYR:
1. Smält smör i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker
2. Vispa till en jämn smet. Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm
3. Strö över kokosflingor. Låt glasyren stelna
SERVERING:
Skär kärleksmums i fyrkantiga bitar när glasyren stelnat
Visningar: 368
Inlagt 2012-05-13 18:50:23

