Receptbeskrivning

Finska pinnar

Ingredienser för
50 g sötmandel, skållad, skalad
5 st bittermandlar, skållade, skalade
4.5 dl vetemjöl, 270 g
1 dl strösocker
200 g smör
1 st äggvita, uppvispad till pensling
pärlsocker
sötmandel, finhackad


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Finhacka mandeln och blanda samman med mjöl, socker och smör till en deg. Låt degen vila ca 30 min i kylen.
2. Sätt ugnen på 175°. Dela degen i 4 delar och rulla varje del till fingertjocka längder. Lägg dem tätt intill varandra. Pensla med äggvita och strö över pärlsocker och finhackad mandel. Skär längderna i 4-5 cm långa bitar och lägg dem på plåtar med
bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12 min.

Visningar: 282
Inlagt 2012-05-13 18:53:41