Receptbeskrivning

Kyckling saltimbocca

Ingredienser för
500 g kycklingfilé
3 tsk salt
2 krm nymald svartpeppar
10 salviablad
100 g parmaskinka
1 msk olivolja
200 g sockerbönor
1 gul lök
2 msk olivolja
200 g körsbärstomater
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
2 msk balsamvinäger
500 g färsk pasta


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Skär varje kycklingfilé i 3–4 bitar. Salta och peppra runt om. Lägg 1–2 salviablad på varje. Linda en skiva parmaskinka runt varje kycklingbit.
2. Sätt ugnen på 225°. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen runt om ca 3 min på hög värme, så att den får färg. Stek först med skarven ner så att skinkan håller ihop. Lägg i en smord ugnssäker form och stek färdigt mitt i ugnen ca 10 min, till 68° innertemperatur.
3. Sallad: Ansa bönorna. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs bönor och lök pÃ¥ strax över medelvärme ca 2 min. Halvera tomaterna och blanda ner. Fräs ca 1 minut. Salta och peppra. Tillsätt  balsamvinägern och lÃ¥t det puttra ca 30 sekunder. Servera
salladen varm till kycklingen och pastan.

Visningar: 680
Inlagt 2012-05-13 19:19:20