Receptbeskrivning

Stekt inlagd strömming

Ingredienser för
16 st strömmingsfiléer
2 msk dill, hackad
0.5 tsk salt, + 0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald
0.5 dl ströbröd
50 g smör
1.5 dl vatten
1 dl strösocker
0.5 dl ättiksprit, (12 %)
0.5 tsk salt
0.5 st rödlök
10 st kryddpepparkorn


  0 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning
1. Klipp bort ryggfenan på strömmingsfiléerna och lägg dem med skinnsidan nedåt på en skärbräda. Strö över dill, 1/2 tsk salt och peppar. Lägg ihop strömmingsfiléerna två och två.
2. Blanda ströbrödet med 1/2 tsk salt. Vänd strömmingsflundrorna i ströbrödet.
3. Lag: Koka upp vatten, socker, ättika och salt så att socker och salt löser sig. Låt lagen kallna. Skala och skiva löken. Krossa kryddpepparn grovt. Blanda ner lök och kryddpeppar i lagen.
4. Stek strömmingsflundrorna i smöret ca 3 min per sida. Lägg ner de varma, nystekta flundrorna i ättikslagen och låt dem kallna före servering.

Visningar: 652
Inlagt 2012-05-13 19:22:15