Receptbeskrivning

Grillad, marinerad lammytterfilé

Ingredienser för
500 g lammytterfilé
0.5 tsk salt
0.5 dl rödvin
0.5 dl olivolja
2 st vitlöksklyftor, pressade
0.5 msk färsk ingefära, riven
0.5 tsk grovmald svartpeppar
1 msk färsk koriander, hackad
1 msk bladpersilja, hackad
0.5 tsk salt
1 st auberginesås
1 st taboulet
5 st pfeferoni


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Putsa köttet från fett och hinnor.
2. Blanda marinaden i en plastpåse och marinera köttet i den ett par, tre timmar.
3. Förbered glödbädden, salta och grilla köttet ca 15 minuter.
Vänd det under grillningen och kontrollera innertemperaturen med en köttermometer. Köttet är klart vid 65° innertemperatur.
4. Ta det då från grillen, täck med folie och låt det vila en stund innan det skärs upp och serveras.

Visningar: 366
Inlagt 2012-05-13 21:26:14