Receptbeskrivning

Choripan med chimichurri

Ingredienser för
600 g fläskkött, t ex skinkstek, eller urbenad ko
300 g nötkött, t ex nötytterlår eller högrev
300 g fläsk, rimmat
3 st vitlöksklyftor, + 2 st vitlöksklyftor
3 dl vin, rött
6 st kryddnejlikor
1 msk salt
1 msk pimentón dulce, stark eller mild, se spalt
1 msk oregano
1.5 tsk vitpeppar, nymald
1 tsk muskot, mald
2 st meter rakt grisfjälster
2 st vitlöksklyftor, stora
1 kruka oregano
1 dl persilja, finhackad
1 dl olivolja
1 krm strösocker
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
lime
paprikasallad
0.5 dl rödvinsvinäger
0.5 st röd chili, tex spansk peppar


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala och krossa 3 vitlöksklyftor. Blanda vitlök, vin och nejlikor i en kastrull och låt sjuda ca 20 min, tills ca 2 dl återstår. Passera genom en sil och låt kallna.
2. Skär kött och fläsk i mindre bitar. Mal det grovt i  köttkvarnen på en hushållsmaskin. Skala och riv 2 vitlöksklyftor. Blanda köttet med vitlök, reducerat rödvin, salt och kryddor. Arbeta smeten noga. Stek en liten biff för att kontrollera kryddningen.
3. Skölj fjälstret noga med vatten. Montera korvhorn på hushållsmaskinen och fyll fjälstret med korvsmeten. Gör ca 12 cm långa korvar, knyt mellan korvarna med krympt bomullsgarn. Fyll inte fjälstren för hårt eftersom korven sväller när den tillagas, då spricker fjälstren. Picka korven och grilla den runt om 10-15 min.
4. Chimichurri: Skala och riv eller pressa vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Finhacka oreganon. Blanda alla ingredienser till såsen.  Servera korven med chimichurri.

Visningar: 221
Inlagt 2012-05-13 21:30:00