Receptbeskrivning
Vitlöksrostad blomkål
Ingredienser
för
1 blomkålshuvud
1 vitlöksklyfta
3 msk olja
2 krm salt
1 vitlöksklyfta
3 msk olja
2 krm salt
Beskrivning
Ta bort blasten och dela blomkålen på mitten.
Skiva blomkålen tunt runt stocken, t ex med osthyvel eller mandolin. Skölj i iskallt vatten.
Skala och skiva vitlöken tunt.
Fräs vitlöken på medelvärme i olja ca 1 minut i en stor stekpanna. Tillsätt blomkålen. Höj värmen och stek ca 3 minuter, tills den fått lite färg. Krydda med salt. Servera gärna till Grillad högrev med lingonglaze, Kålrotspuré med dragon och Ingefärsbroccoli raw style.
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Visningar: 794
Inlagt 2012-05-13 19:32:03

