Receptbeskrivning

Vitlöksrostad blomkål

Ingredienser för
1 blomkålshuvud
1 vitlöksklyfta
3 msk olja
2 krm salt


  15 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Ta bort blasten och dela blomkålen på mitten.
Skiva blomkålen tunt runt stocken, t ex med osthyvel eller mandolin. Skölj i iskallt vatten.
Skala och skiva vitlöken tunt.
Fräs vitlöken på medelvärme i olja ca 1 minut i en stor stekpanna. Tillsätt blomkålen. Höj värmen och stek ca 3 minuter, tills den fått lite färg. Krydda med salt. Servera gärna till Grillad högrev med lingonglaze, Kålrotspuré med dragon och Ingefärsbroccoli raw style.

 
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 686
Inlagt 2012-05-13 19:32:03