Receptbeskrivning

Grillad högrev med fetaostmuffins och grillsås

Ingredienser för
600 högrev
2 rödlökar
3 rosmarin
1 msk olivolja
2 honung
svartpeppar
1 kalamataoliver
8 plommontomater
150 g fetaost
3 dl vetemjöl
1 dl majsmjöl
2 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
2 dl mjölk
0.5 dl olivolja
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
3 msk olivolja
4 msk tomatpuré
4 muscovadosocker
2 msk rödvinsvinäger
2 msk dijonsenap
500 g krossade tomater
0.5 dl kinesisk soja


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning

Sätt ugnen på 225˚C.
Fetaostmuffins: Skala och finstrimla löken. Hacka rosmarinen.
Fräs löken i olivoljan i en stekpanna någon minut. Rör ner honung och rosmarin. Låt det puttra ihop ett par minuter. Krydda med nymalen svartpeppar. Låt svalna.
Låt oliverna rinna av. Spara 8 oliver (för 4 port) och skär resten i bitar. Dela de sparade oliverna och tomaterna i halvor.
Blanda vetemjöl, majsmjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olivbitarna och lökblandningen med mjölet. Smula ner fetaosten. Tillsätt mjölk och olivolja och rör om till en kladdig deg.
Fördela degen i medelstora muffinsformar som rymmer ca 1 dl. Tryck ned oliv- och tomathalvorna som garnering.
Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna på galler.
Grillsås: Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök och vitlök i olivoljan. Rör ner tomatpuré och låt den fräsa med några minuter. Blanda muskovadosocker, vinäger, senap, tomater och soja med löken. Koka sakta 20-25 minuter.
Högrev: Grilla högreven ca 2 minuter på varje sida eller tills innertemperaturen är 58˚C. Krydda med salt och peppar. Skiva köttet.
Servera högreven med fetaostmuffins och grillsås.

För alla
Rätten innehåller mjölkprotein men är fri från ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjölet mot glutenfri mix
Gör laktosfri: Lite feta kan ev tålas. Använd laktosfri mjölk.

Visningar: 747
Inlagt 2012-05-13 21:38:43