Receptbeskrivning
Kanonbollar med pasta och tomater
Ingredienser
för
500 g nötfärs
4 msk ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk matfett
pasta
körsbärstomater
4 msk ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk matfett
pasta
körsbärstomater
Beskrivning
Blanda ströbröd och vatten eller mjölk i en bunke. Låt det svälla ca 5 minuter. Tillsätt färsen ägget och kryddorna och blanda ihop.
Rulla till köttbullar och lägg dem på en tallrik eller ett skärbräde.
Smält matfettet i en stekpanna. Stek dem i omgångar ca 5 minuter eller tills de är genomstekta.
Servera köttbullarna med pasta och tomater. Trä gärna köttbullarna, pastan och tomaterna på spett.
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet för samliga allergener.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja- eller havrebaserat alternativ, Välj mjölkfritt margarin.
Visningar: 519
Inlagt 2012-05-14 16:57:02

