Receptbeskrivning

Kanonbollar med pasta och tomater

Ingredienser för
500 g nötfärs
4 msk ströbröd
1 dl vatten
1 ägg
1 tsk salt
1 krm peppar
2 msk matfett
pasta
körsbärstomater


  45 min
 SvÃ¥righet: Medel
Beskrivning

Blanda ströbröd och vatten eller mjölk i en bunke. Låt det svälla ca 5 minuter. Tillsätt färsen ägget och kryddorna och blanda ihop.
Rulla till köttbullar och lägg dem på en tallrik eller ett skärbräde.
Smält matfettet i en stekpanna. Stek dem i omgångar ca 5 minuter eller tills de är genomstekta.
Servera köttbullarna med pasta och tomater. Trä gärna köttbullarna, pastan och tomaterna på spett.

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på ströbrödet för samliga allergener.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd.
Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölken mot soja- eller havrebaserat alternativ, Välj mjölkfritt margarin.

Visningar: 473
Inlagt 2012-05-14 16:57:02