Receptbeskrivning

Kräftsoppa med saffran

Ingredienser för


  0 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Skala kräftorna. Spar stjärtar och stora klor. Krossa skalet och koka det med vatten och vitt vin i 20-25 minuter. Du kan förenkla och ta färdig skaldjursfond. Låt kräftbuljongen stå och svalna. Då sjunker det vita "skummet" till bottnen och du kan hälla av det klara spadet. Om du tar kräftstjärtar i lag använder du lagen från burken.
2. Skölj och strimla paprikan. Skala och skiva vitlöken. Halvera fänkålsståndet, skär bort rotstocken och strimla den. Skär selleristjälkarna i strimlor. Dela tomaterna, gröp ut fröna och skär i strimlor.
3. Hetta upp oljan i en gryta som rymmer hela rätten. Häll i saffran, skivad vitlök och chilipeppar. Rör om och tillsätt paprika. Låt fräsa några minuter. Häll på buljongen. Låt sjuda i 13-14 minuter. Lägg i fänkål, selleri och tomat. Låt koka i ytterligare 3-4 minuter. Lägg i ärter. Koka upp. Dra från värmen och lägg i kräftstjärtar och klor. Krydda med salt och peppar.

Visningar: 114
Inlagt 2012-05-15 06:26:59