Receptbeskrivning

Inskannat från telefon

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
r
!
>|ja
led
. på
b k
Sommarens enkelhet samlad i en im l<0l< är lïllk
_ . _ , o
Sanna Töringe. l Citianer och rosmarin i ml H
mlat sina basta recept F00
två världar. Sanna delar sin tid mellan l1US
på Österlen och i Italien. Mycket matgladje 0Ch
lSemic) har hon sa
enkla recept.
PLAN PÅ RAsARsER ocH ANGEL|cA _
Angelica ar en ört som odlats i Sverige sedan urminnes tider.
Men det går lika bra att baka kakan utan, hälsar Sanna. På bilden
är mängden aggsmet minskad, så att rabarbern syns tydligare.
4 personer
600-700 g rabarber
7 dl socker
strimlad stjalk av angelica för
den som har (kan uteslutas)
Smet;
7 dl mjölk
1 dl grädde
4 äs/9
1 dl socker
Skala rabarbern och skär
i mindre bitar. Lögg den
tillsammans med socker och
angelica i en form och baka
H50 grader i ugn i 20-25
minuter, eller tills rabarbern
ör mjuk. Tidigt på våren när
stjölkarna ör tunna, behövs
det bara högst 10 minuter.
Koka upp mjölk och grödde.
VlSPG äggen med sockret och
blanda allt till en smet. Höll
ovanpå rabarbern och baka
i 200 grader i cci 15-20 minu-
ter tills öggsmeten för fin fövá

Visningar: 292
Inlagt 2012-05-15 12:17:06