Receptbeskrivning

Köttbullar i indisk gräddsås

Ingredienser för
700 g lammfärs
1 msk neutral olja
2 st gula lökar
2 st vitlöksklyftor
1 dl kikärtsmjöl
2 msk koriander hackad färsk
1 tsk garam masala
1 tsk malen spiskummin
1 tsk paprikapulver
2 tsk malen koriander
svartpeppar och salt
Gräddsås
1 dl olja
4 st tomater
1 tsk svart spiskummin
3 st lagerblad
2 st hela kanelstänger
1 tsk gurkmeja
1 tsk chilipeppar malen röd
1 tsk salt
2 dl grädde


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
1. Köttbullar: Skala och hacka lök och vitlök. Värm oljan i en stekpanna tills det sisslar när man lägger i en bit lök. Fräs lök och vitlök ljusbrun. Dra pannan från värmen. Blanda lökfräset noga med garam masala, spiskummin, paprikapulver, koriander, svartpeppar och saltet. Rör även ner färsk koriander och kikärtsmjöl. Lägg färsen i en skål. Häll lök- och kryddfräset över och blanda till en smidig men fast färs. Forma 16-20 bullar.

2. Sås: Hacka tomaterna. Krossa den svarta spiskumminen grovt. Värm oljan i en stekpanna eller wok tills det sisslar när man lägger i ett kryddfrö. Lägg i tomater, spiskummin, lagerblad, kanel, gurkmeja och chilipeppar. Rör om och fräs på medelvärme 3-4 minuter. Sätt till vatten och salt.

3. Lägg försiktigt ner köttbullarna i såsen, några i taget. Koka sakta ca 10 minuter och rör om försiktigt så att inte bullarna skadas. Känn efter om de är färdiga genom att pressa lätt med en gaffel. De ska inte ge efter. Sätt till mer vatten om det behövs. Skumma bort överflödig olja. Tillsätt grädden och låt koka ett par minuter.

Visningar: 805
Inlagt 2011-12-11 22:26:32