Receptbeskrivning
Kesovåfflor
Ingredienser
för
250 g arla keso färskost 4%
100 g Åseda gräddost 38%
150 g vispgrädde 40 %
25 g dinkelmjöl
8 g fiberhusk
200 g Ägg rått ca 4 stk
100 g Åseda gräddost 38%
150 g vispgrädde 40 %
25 g dinkelmjöl
8 g fiberhusk
200 g Ägg rått ca 4 stk
Beskrivning
Lägg alla ingredienser i en hög bringare eller skål och mixa med stavmixer eller i matberedare till en jämn och fin smet. Låt allt svälla i ca 10-15 minuter, då blir smeten perfekt som våffelsmet. Värm under tiden upp våffeljärnet. Häll en "lagom" klick smet på järnet och grädda tills våfflorna fått fin färg och håller ihop. Smöra järnet mellan varje våffla så de inte fastnar. Servera våfflorna med vispad grädde och lite bär. Smaksätt grädden med en knivsudd Eco-vaniljpulver.
Visningar: 775
Inlagt 2012-05-16 16:41:32

