Receptbeskrivning

Kryddig kikärtssoppa med quesadilla

Ingredienser för
Soppa
2 st gula lökar
1 st morot (stor)
0.5 knippe salladslök (á 120g)
2 burk kikärter (á 410g)
1 msk olivolja
2 msk koriander (malen)
3 tsk spiskummin
6 dl vatten + mer att späda med
3 msk kycklingfond
1 klick matyoghurt
Quesadilla
4 skivor rökt skinka
1 frp riven ost (á 150g)
0.5 kruka basilika
4 tortillabröd (mjuka)


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Skala och skär lökar och morot i bitar. Strimla salladslök.
Häll av och skölj kikärter. Fräs lök och morot i olivolja ca 5 minuter i en kastrull.

Tillsätt salladslök, kikärter, malen koriander och spiskummin. Fräs ca 5 minuter under omrörning. Tillsätt vatten och konc kycklingfond. Sjud soppan under lock ca 5 minuter.

Ta kastrullen från värmen och mixa soppan med stavmixer. Späd med mer vatten till önskad konsistens. Håll varmt.

Quesadilla:
Fördela rökt skinka, riven ost och blad från basilika på hälften av tortillabröden. Lägg på resterande tortillabröd som »lock«.

Stek bröden 2–3 minuter på varje sida i en het stekpanna. Servera soppan med en klick matyoghurt och quesadillan skuren i bitar.

För alla
Fri från ägg. Kontrollera innehållet i fond och bröd för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt matyoghurt med mjölkfritt, t ex Sour supreme eller Yosa Havre fraiche. Välj mjölkfritt ostalternativ.

Visningar: 376
Inlagt 2012-05-16 22:16:09