Receptbeskrivning

Pasta med halloumi, rotfrukter och pesto

Ingredienser för
2 st morötter
1 st palsternacka
1 st sötpotatis
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 msk olivolja (att ringla över rotfrukterna)
300 g pasta
20 st oliver
1 frp halloumiost (á 200g)
1 msk olivolja (att steka halloumin i)
grön pesto


  45 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Sätt ugnen på 225°C.
Skala och skär morötter, palsternacka och sötpotatis i större bitar eller stavar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Krydda med salt och peppar. Ringla över olivolja. Blanda runt. Ställ mitt i ugnen ca 25 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.

Koka pasta, enligt anvisning på förpackningen. Gör resten under tiden.

Skär halloumi i bitar. Stek dem runt om i olivolja i en het stekpanna. Häll av pastan i durkslag. Blanda med pesto, rotfrukter och ca 20 oliver. Toppa med halloumi.

För alla
Gör glutenfri: använd glutenfri specialpasta.
Gör laktosfri: ersätt halloumi med t ex tofu eller ost lagrad mer än 3 månader.
Gör mjölkproteinfri: ersätt halloumiosten med tofu eller annat mjölkfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj pasta fri från ägg.

Visningar: 337
Inlagt 2012-05-16 22:10:05