Receptbeskrivning

Kycklingspett med texmex-smak

Ingredienser för
10 personer (buffé)
1 kg kycklinglårfilé
dl rapsolja
1 tsk salt
1 msk hackar oregano eller persilja
Marinad
dl soja
1 msk spiskummin
1 msk koriander
1 msk oregano
1 msk chilipulver
1 dl chilisås av ketchuptyp
Glaze
dl rapsolja
0.4 dl chilisås av ketchuptyp


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Lägg ca två grillspett av trä per person i blöt. Skär kycklingköttet i ca 2 cm stora bitar.

Marinad:
Blanda soja, kryddor och chilisås i en stor bunke. Lägg ner kycklingen och se till att alla bitar får marinad på sig.
Sätt ugnen på 250°C grill.

Trä kycklingbitarna på spetten. Lägg dem på två bakpappersklädda plåtar. Pensla runt om med olja och strö över salt.
Sätt in en plåt åt gången högst upp i ugnen och grilla spetten 10–15 minuter. (Kan förberedas hit.)

Värm ev spetten 10–15 minuter i ugnen på 150°C eller ställ fram dem i rumstemperatur 1–2 timmar före servering.

Glaze: Blanda olja och chilisås. Pensla de rumsvarma eller ljumma spetten strax före servering med glazen. Lägg upp spetten på uppläggningsfat. Strö över hackad oregano eller persilja.

För alla
Fria från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Visningar: 296
Inlagt 2012-05-17 14:29:01