Receptbeskrivning
Auberginesnurror med mynta- och tahinisås
Ingredienser
för
Auberginesnurror
2 st auberginer (á 300g)0.5 msk salt
1 dl pinjenötter
olivolja
Mynta- och tahinisås
1 st vitlöksklyfta 1 kruka mynta
0.5 dl tahini
1 dl yoghurt
juice från 1 citron
0.5 tsk mynta (torkad)
färsk mynta eller persilja (till garnering)
salt
svartpeppar
Fyllning
1 frp körsbärstomater (á 250g)1 kruka persilja
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1 st grön chilipeppar
1 msk olivolja
3 kvistar rosmarin
0.5 burk kokt matvete (á 200g)
0.5 krm spiskummin
2 krm salt
svartpeppar
Beskrivning
Auberginesnurror:
Skär auberginerna på längden i 1/2-1 cm tjocka skivor. Strö salt över skivorna. Låt dra.
Rosta pinjenötterna i en het, torr stekpanna tills de får lite färg.
SÃ¥s:
Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka myntan, spara nÃ¥gra blad till garnering. Mixa alla ingredienser till sÃ¥sen med en stavmixer. Spä ev med lite vatten om den verkar tjock.Â
Fyllning:
Skär tomaterna i kvartar. Plocka bladen frÃ¥n persiljan. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka rosmarinen.Â
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt avrunnet matvete, rosmarin och spiskummin, fräs ytterligare några minuter.
Ta från värmen och blanda ner tomater, persilja och salt. Låt svalna.
Torka aubergineskivorna med hushållspapper. Stek i rikligt med olivolja i 2-3 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg aubergineskivorna 2 och 2 omlott. Skeda på fyllning och rulla ihop. Ställ på tallrikar. Strö över pinjenötter och ringla såsen runt.
Skär auberginerna på längden i 1/2-1 cm tjocka skivor. Strö salt över skivorna. Låt dra.
Rosta pinjenötterna i en het, torr stekpanna tills de får lite färg.
SÃ¥s:
Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka myntan, spara nÃ¥gra blad till garnering. Mixa alla ingredienser till sÃ¥sen med en stavmixer. Spä ev med lite vatten om den verkar tjock.Â
Fyllning:
Skär tomaterna i kvartar. Plocka bladen frÃ¥n persiljan. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka rosmarinen.Â
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt avrunnet matvete, rosmarin och spiskummin, fräs ytterligare några minuter.
Ta från värmen och blanda ner tomater, persilja och salt. Låt svalna.
Torka aubergineskivorna med hushållspapper. Stek i rikligt med olivolja i 2-3 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.
Lägg aubergineskivorna 2 och 2 omlott. Skeda på fyllning och rulla ihop. Ställ på tallrikar. Strö över pinjenötter och ringla såsen runt.
Visningar: 256
Inlagt 2012-05-17 20:06:27

