Receptbeskrivning

Auberginesnurror med mynta- och tahinisås

Ingredienser för
Auberginesnurror
2 st auberginer (á 300g)
0.5 msk salt
1 dl pinjenötter
olivolja
Mynta- och tahinisås
1 st vitlöksklyfta
1 kruka mynta
0.5 dl tahini
1 dl yoghurt
juice från 1 citron
0.5 tsk mynta (torkad)
färsk mynta eller persilja (till garnering)
salt
svartpeppar
Fyllning
1 frp körsbärstomater (á 250g)
1 kruka persilja
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
1 st grön chilipeppar
1 msk olivolja
3 kvistar rosmarin
0.5 burk kokt matvete (á 200g)
0.5 krm spiskummin
2 krm salt
svartpeppar


  60 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Auberginesnurror:
Skär auberginerna på längden i 1/2-1 cm tjocka skivor. Strö salt över skivorna. Låt dra.

Rosta pinjenötterna i en het, torr stekpanna tills de får lite färg.

Sås:
Skala och finhacka vitlöken. Grovhacka myntan, spara några blad till garnering. Mixa alla ingredienser till såsen med en stavmixer. Spä ev med lite vatten om den verkar tjock. 

Fyllning:
Skär tomaterna i kvartar. Plocka bladen från persiljan. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Finhacka rosmarinen. 

Fräs lök, vitlök och chili i olivolja tills löken blir mjuk och glansig. Tillsätt avrunnet matvete, rosmarin och spiskummin, fräs ytterligare några minuter.

Ta från värmen och blanda ner tomater, persilja och salt. Låt svalna.
Torka aubergineskivorna med hushållspapper. Stek i rikligt med olivolja i 2-3 minuter på varje sida. Låt rinna av på hushållspapper.

Lägg aubergineskivorna 2 och 2 omlott. Skeda på fyllning och rulla ihop. Ställ på tallrikar. Strö över pinjenötter och ringla såsen runt.

Visningar: 129
Inlagt 2012-05-17 22:06:27