Receptbeskrivning

Sötsur kinagryta

Ingredienser för
3 dl basmatiris
1 st gul lök
2 st morötter
1 st paprika
0.5 st chilifrukt
1 burk ananasringar (liten, 225g + spad)
1 frp quornbitar (á 300g)
4 msk majsstärkelse
3 dl vatten
2 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 msk tomatpuré
2 msk grönsaksfond
0.5 tsk salt
2 st salladslökar (strimlade)


  30 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Koka ris enligt anvisning på förpackningen.

Skala och finhacka löken. Skala morötterna, halvera och skär i halvmånar. Kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Dela, kärna ur och skär chilifrukten i strimlor. Skär ananasringar i bitar, spara spadet.

Fräs lök och morötter i ca 3 minuter. Tillsätt 1 påse quornbitar, paprikan, chilin och ananasbitarna. Stek i ytterligare 3 minuter. Strö över majsstärkelse och rör om.

Häll på ananasspad, vatten, soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, konc grönsaksfond och salt. Låt grytan småkoka i ca 10 minuter. Servera med riset och strimlade salladslökar.

För alla
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men gluten hanteras i produktionsanläggningen för quorn. Innehåller ägg.

Visningar: 494
Inlagt 2012-05-17 21:03:44