Receptbeskrivning

Potatisröra

Ingredienser för
1 frp filodeg (á 500g)
Fyllning
300 g potatis
1 st gurka
2 st salladslökar eller purjolök (2 salladslökar motsvarar en liten bit purjolök )
2 dl yoghurt (av medelhavstyp)
2 msk finhackad persilja
salt
svartpeppar


  90 min
 Svårighet: Medel
Beskrivning
Filokorg:
Filodegkorg:
Sätt ugnen på 175°C.
Tina filodegen. Skär med en vass kniv ut 25-30 ark (för 12 korgar), ca 11 x 11 cm.

Lägg 2-3 ark omlott i varje form på en muffinsplåt. Ställ in i ugnen 8-10 minuter.

Fyll korgarna med antingen potatisröran eller örtomeletten. Vill du servera båda så gör dubbel sats av korgarna.

Fyllning:
Skala och koka potatisen. Låt svalna. Skär gurkan i fina tärningar. Skär salladslöken eller purjolöken i fina strimlor. Mosa potatisen grovt.

Blanda ihop potatis, gurka, lök och hälften av persiljan med yoghurten. Krydda med 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt stå i kylen i ca 1 timme.

Fyll filodegskorgar från receptet Filodegskorgar med två fyllningar med röran. Garnera med resten av persiljan.

För alla
Fri från ägg.
Gör glutenfri: lägg potatisröran i ett salladsblad i stället för filodeg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt till mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell.

Visningar: 171
Inlagt 2012-05-17 20:40:09