Receptbeskrivning

COLESLAW

Ingredienser för


  30 min
 Svårighet: Lätt
Beskrivning
ÖRTIG COLESLAW.
ca 700 g vitkål
2 fänkåli
2 morötter
2 äggulor
2 msk äppelcidervlnäger
2 dl neutral olja tex rapsolja l
2 dl matyoghurt (10%)
1 msk dijonsenap
3 dl plockade färska örter, tex
basllika, mynta, bladpersilja,
koriander
flnrivet skal av 1 citron
salt
1.Strimla vitkàlen, använd gäma en
osthyvel eller mandolin. Ansa och
dela fänkàlen. Skär bort mittstocken
och skär resten i tunna strimlor. Skala
och grovriv morötterna.
2.Mixa äggulor, vinäger och 1/2 tsk salt
med stavmixer eller i matberedare.
3.Tillsätt oljan i en tunn stràle under
fortsatt mixning. Rör ner matyoghurt
och senap.
4. Finhacka önema. Tillsätt dem och
citronskal i majonnäsen. Blanda de
strimlade grönsakema med örtmajon-
näsen. Smaka ev av med mer salt.

Visningar: 328
Inlagt 2012-05-18 07:53:18